Anamnesis

Studentski časopis Medicinskog fakulteta Osijek, Anamnesis, pokrenut je na inicijativu Studentskog zbora Medicinskog fakulteta Osijek s ciljem pružanja platforme za slobodni izričaj i raspravu studentima našeg Fakulteta. 

 

U vremenu u kojem medicina zauzima nezavidno veliku medijsku pozornost te svakodnevnim otkrićima kroji mnoge sudbine i utječe na mnoge živote, susrećemo se s mnoštvom pitanja, nedoumica i zagonetki. Kako to obično biva, na najveća pitanja, najmanje je odgovora, ali to nipošto ne znači da raspravu trebamo zaustaviti! Naš cilj jest dati studentima priliku da upoznaju svoje buduće zanimanje, pružiti im uvid u svijet moderne medicine, napretka, ali i uputiti ih u ono što se događa u njihovoj neposrednoj okolini. Jer upravo u tome leži sveobuhvatnost ovog čestitog poziva: medicina je jedna široka grana koja uvijek raste i cvjeta! Vjerujemo kako ćete u našem časopisu pronaći teme koje će vam otvoriti nove vidike te vam prikazati svijet medicine iz druge perspektive, ono što vam možemo obećati je inovativne teme iz broja u broj, ali i mjesto za vaše komentare, tekstove i ideje! 

 

Svaka ideja počinje kao želja, naših želja bilo je mnogo, ali ideja je jedna: pisati o onomu o čemu se ne govori, raspraviti ono što se skriva iza kulisa i sve to predstaviti vama. Pozivamo vas da pročitate naš prvi broj, a nadamo se da ćete svojim razmišljanjima, idejama i tekstovima pridonijeti u izradi budućih izdanja! Najbolje učimo jedni od drugih i uvijek trebamo tražiti odgovore na sva pitanja, pogotovo „amanestička“.

 

U nadolazećoj će godini časopis Anamnesis birati najbolje sažetke Prikaza slučaja po kongresima cijele Hrvatske te iste objavljivati u svojim izdanjima. Po odabiru Znanstvenog odbora tri najbolja Prikaza slučaja bit će objavljena kao sažetak u časopisu. To izdanje moći ćete pronaći na našoj web stranici, a u nastavku možete pogledati kako je izgledalo prvo izdanje časopisa Anamnesis.“